Vil ha skyvbart tak på Lerkendal
Skrevet av Thomas Myren, 14. februar 2004, 17:43
Rosenborg-direktør Nils Skutle er ikke helt fornøyd med hvordan Nye Lerkendal stadion har blitt. Nå ønsker han å bygge skyvbart tak over banen.faktaboks |
I løpet av de siste årene har flere stadionanlegg rundt i Europa fått mobile tak. Her er noen eksempler:
 Arena AufSchalke, Gelsenkirchen, Tyskland (Schalke 04)
 Gelredome, Arnhem, Nederland (Vitesse)
 Parken, København (FCK og landslaget)
 Amsterdam ArenA, Nederland (Ajax) |
|
RBK gjorde mye for å ta vare på gresset da man moderniserte Lerkendal i 2001-02: Man lot hjørnene forbli åpne og man bygget gjennomsiktig tak på Bygger'n-tribunen som vender mot sør. Likevel har gressmatta blitt så dårlig at den må skiftes ut i sommer.
Selv om det nærmest er en dagligdags sak at klubber rundt om i Europa med jevnlige mellomrom skifter ut gressmatta på arenaene sine, mener Nils Skutle at Rosenborg heller bør tenke langsiktig. RBK-direktøren mener det bør bygges skyvbart tak over Lerkendal for å beskytte banen.
- Med tak kan vi holde snøen borte og samtidig holde liv i gresset, fastslår Skutle overfor Adressa.
- Vi har sjekket mulighetene for å legge tak over stadion. Det er her snakk om et tak vi kan ta av og på. Teknisk er det fullt mulig. Det gjenstår å se på den økonomiske biten, forteller Nils Skutle.
I år starter Rosenborg sesongen allerede 3. mars. Og når den skandinaviske Royal League kommer i gang, vil det bli kamper året rundt. Selvsagt er det mulig å spille noen av disse vinterseriekampene inne i Abrahallen, men RBK vil heller fylle opp Lerkendal.
- Vi vet at det er 270 000 personer som bor i en times omkrets fra Lerkendal. Vi ønsker at 20 000 av dem skal gå på fotballkamp hver gang RBK spiller. Gjennom å tilby nye fasiliteter, det gjelder både tak og en forskjønnelse av området rundt stadion som vi nå overtar, vet vi at det i seg selv trekker folk, sier Skutle.
Men tak ligger ennå noen år fram i tid. Imidlertid vil Rosenborg allerede til høsten prøve å ta i bruk en oppfinnelse til trønderen Kolbjørn Sæther. Sæther har laget en lysrigg som får gresset til å gro fortere. Manchester City bruker allerede oppfinnelsen på sitt nye anlegg, City of Manchester Stadium.
- Det kan være aktuelt med denne lysriggen allerede til høsten. Når det gjelder tak må vi innhente skisser og se på alternativer. Og så hadde det vært fint og gjort det bra i Mesterligaen et par sesonger slik at vi hadde tjent litt penger å bygge tak for, sier Nils Skutle til Adressa.